Kieli

Sandwich-elementit seiniin ja kattoihin

Ideaali kattoelementti rakentamiseen

PolDeck TD on kattoelementti, jonka ydin muodostuu jäykästä polyuretaanivaahdosta (PUR). Kattoelementti kiinnitetään rakennuksen tukirakenteeseen koko elementin lävistävällä poraruuvilla. PolDeck TD -elementeillä on universaali luonne ja ne soveltuvat erilaisten käyttötarkoitusten kohteisiin. Katon kaltevuuden tulee olla yhtänäisille kattoelementeille vähintään 4 astetta (7%) ja pituussuunnassa liitetyille kattoelementeille (kattoikkunoiden kanssa yms) vähintään 6 astetta (10%).

PolDeck TD -kattoelementti on saatavilla seuraavilla vaihtoehdoilla:

  • AGRO - elementti ylimääräisellä antikondensoivalla kerroksella
  • 50-300mm - sisäpuolen pinnan V ja O limittyminen (overlapping)

On äärimmäisen tärkeää suorittaa tarvittavat pituuksien mittaukset asennettaville elementeille, jotta vältytään tilaamasta liian pitkiä (tarpeettomia menetyksiä) tai liian lyhyitä (mikä tekee ajoittain asentamisen kokonaan mahdottomaksi) elementtejä. Elementtien pituuksien tulisi olla rakennusprojektissa määriteltyjä. Ne voidaan myös mitata valmiin rakenteen pohjalta. Mittaamisesta vastaa tilaaja.

Elementtien paksuus tulee valita rakennuksen käyttötarkoitus ja odotetut lämpöeristysominaisuudet huomioon ottaen. Kun halutaan ihmisten oleskelevan kohteessa, käytetään kattoelementtejä, joiden lämmönläpäisykerroin ei ole isompi kuin 0,20 W/m2K. Nämä ominaisuudet täyttää kattoelementti PolDeck TD 100/135 (0,20 W/m2K) tai paksumpi.

Katon tukirakenne, joka on tarkoitettu kattoelementtien kiinnitystä varten, voi olla teräksestä, puusta tai teräsbetonista rakennettu. Jokaiseen näistä lajeista käytetään erilaisia asennusruuveja Europanelsin valikoimasta. Palkit täytyy muistaa asentaa oikein. Niiden profiilin, pituuden ja leveyden tulee olla rakennusprojektin mukaiset. Huomioi, että lumen, tuulen ja sateen tuoma kuormitus välittyy kattoelementtien kautta rakennuksen tukirakenteille.

Auringonpaisteen aiheuttama katon pinnan lämpenemisen johdosta suosittelemme vaaleiden värien (esim. RAL9010) käyttämistä kattoelementeissä. Suosittelemme myös liikuntasauman käyttämistä, elementtien liittämistä pituussuunnassa sekä yksittäisten elementtien pituuksien "lyhentämistä". Tällä tavoin mahdollistetaan elementtien tarkoituksenmukainen "liikkuma", joka kompensoi lämmön elementin pinnalle aiheuttamia muutoksia.

Esimerkkejä Poldeck TD:n käytöstä

  • Ulkoseinäelementin käyttökohteita
  • Liiketilat
  • Teollisuus
  • Maatilarakennukset
  • Varastot
  • Logistiikkakeskukset

PolDeck TD kuvaus

Moduulileveys 1065 mm
Ydin jäykkä polyuretaanivaahto PUR
Vaihtoehdot AGRO – elementti ylimääräisellä antikondensoivalla kerroksella
50-300mm – sisäpuolen pinnan V ja O limittyminen (overlapping)

PolDeck TD tekniset tiedot

Elementin paksuus­vaihtoehdot [mm]Seinä­elementtien lämmön­läpäisy­kerroin Uc* W/(m2 x K)Paino 1m2 [kg]Elementtien määrä paketissa [kpl]
40/75 0,47 10,7 18
60/95 0,32 11,5 14
80/115 0,24 12,3 10
100/135 0,20 13,0 8
120/155 0,18 13,8 8
145/180 0,15 14,8 6
165/200 0,13 15,6 6

PolDeck TD liittämistavat

PolDeck TD profilointi

Ulkoinen profilointi

PolDeck TD T

Sisäinen profilointi

PolDeck TD L

PolDeck TD toteutuksia

PolDeck TD
PolDeck TD
PolDeck TD